Leiderschapspotentieel is meetbaar geworden

Succesvol zijn binnen een familiebedrijf vraagt om de juiste visie, passie, competenties en persoonlijkheid. Wanneer je als lid van de familie een rol vervult binnen het familiebedrijf is het van belang dat jij op de juiste plaats zit. Ogen vanuit de organisatie, de familie en externe betrokkenen zijn op jou gericht. Zeker na een overdracht op de volgende generatie; “hoe gaat hij of zij het doen?”

Om te zorgen dat jij op jouw plaats zit binnen de organisatie werkt Actreevate met de tools van Thomas International om zo een compleet assessment aan te bieden. Een rapport van jouw persoonlijkheid, competenties, leervermogen en een indruk van jouw manier van samenwerken. Dit assessment is uitgebreid met een extra onderdeel waarin jouw leiderschapspotentieel in beeld gebracht wordt. Bij Actreevate kijken wij niet naar de achternaam of toekomstverwachting, wij kijken naar de juiste plek voor jou. Gedreven vanuit jouw drijfveren.

De High Potential Trait Indicator (HPTI) identificeert leiderschapspotentieel. Het assessment maakt persoonskenmerken inzichtelijk en laat zien in hoeverre deze aansluiten op een bepaalde positie of functie, bijvoorbeeld senior leadership. Het assessment is eenvoudig, terwijl het invullen ervan een breed perspectief geeft van het potentieel van een persoon. Beter begrip van iemands persoonlijkheid en de wisselwerking met een bepaalde rol of functie maakt het mogelijk sterke punten verder te ontwikkelen en verbeterpunten te herkennen. Potentieel wordt zodoende optimaal benut, in een bij de persoon passende rol.

HPTI voor Leiderschapspotentieel
De HPTI helpt leidinggevenden de beste versie van zichzelf te worden. Dit objectieve assessment maakt het tevens mogelijk om de leiders van de toekomst te herkennen én te bekrachtigen. Een aandachtsgebied dat met name bij overdracht van familiebedrijven een zeer belangrijke rol speelt.

Zet HPTI voor Leiderschapspotentieel in om:
• Leiderschapsontwikkeling te stimuleren en ondersteunen
• Een boost te geven aan samenwerking tussen leidinggevenden
• Opvolgingsvraagstukken te verduidelijken
• Met meer zekerheid jong talent selecteren
• Versterken van het engagement van werknemers door krachtig leiderschap te realiseren
• Behouden van uitblinkend talent door ze te ontwikkelen richting een senior rol

Leiderschap-spreuk - actreevate

Theorie
De High Potential Traits Inventory (HPTI) is ontwikkeld door Ian MacRae en Adrian Furnham aan de University College London (UCL) en High Potential Psychology Ltd.

De HPTI is ontworpen op basis van een ‘optimaal’ model; Dit model veronderstelt dat de persoonlijkheidseigenschappen van een persoon als ‘optimaal’ kunnen worden beschouwd op basis van de eisen van een bepaalde functie, zoals senior executive leadership.

De persoonlijkheidseigenschappen gemeten door de HPTI zijn als volgt:
• Zorgvuldigheid
• Aanpassingsvermogen
• Nieuwsgierigheid
• Risicobenadering
• Acceptatie van verscheidenheid
• Vechtlust

De antwoorden op de vragen uit de test worden verwerkt en geplaatst in een model dat is opgebouwd uit de 6 persoonlijkheidseigenschappen. Die in een van de vier niveaus vallen: Laag, Matig, Optimaal of Overmatig. Te veel of te weinig van een eigenschap zullen voor- en nadelen hebben. Bepaalde eigenschappen kunnen aantonen dat er een groot potentieel is om te slagen, of dat er eigenschappen zijn die een risico vormen voor een ander succesvol persoon in de organisatie.

Betrouwbaarheid en geldigheid:
De HPTI is de afgelopen jaren ontwikkeld in samenwerking met deskundigen en professionals via onderzoeksprogramma’s en in samenwerking met onderzoekers aan de Hogeschool van Londen en High Potential Psychology Ltd.
De HPTI is uitgebreid gevalideerd en geoptimaliseerd voor werkplek applicaties na psychometrisch onderzoek met duizenden deelnemers, waarbij de verkregen data onderworpen is aan geavanceerde statistische methoden.

Ben jij benieuwd naar jouw potentieel en wil jij groeien naar de plek die jou past?
Neem contact op met Actreevate.

Actreevate b.v.
Peter van den Dool
www.actreevate.com
peter@actreevate.com
06-12328371

2018-02-01T15:29:50+00:00