Het roer om: van familiebedrijf naar coach

Publicatiedatum: 10-3-2016
Auteur: Arlette Sijmonsma
Copyright: www.agf.nl

Tholen – Eigenlijk was Peter van den Dool van plan om rond zijn 45e aan de slag te gaan als coach. Tegen die tijd hoopte hij wat grijze haren te hebben – een mooi kenmerk voor senioriteit en ervaring. Maar het liep anders. Dit jaar al is hij aan de slag gegaan als zelfstandig ondernemer binnen zijn eigen adviesbureau Actreevate. Hij focust zich geheel op het begeleiden van familiebedrijven.

Van den Dool is een bekende naam in de Nederlandse en internationale glastuinbouw. Het familiebedrijf Dool Industries is bekend van onder andere Hortilux-Schreder, Lights Interaction Agro en Lightshine Cleaning en Raymax. De vijf kinderen van oprichter Teun van den Dool belanden ook binnen de club – waaronder ook Peter. Sinds 2000 is hij mede-eigenaar en sindsdien werkzaam binnen het bedrijf. Vorig jaar echter besloot hij het anders te gaan doen. “Ik wilde me graag buiten het familiebedrijf verder ontwikkelen”, vertelt hij. “Ik heb behoefte aan een nieuwe uitdaging en ben vaak op zoek naar wegen die niet voldoen aan de standaard of de verwachting.”

Al langer had hij de wens uiteindelijk aan de slag te gaan als coach voor familiebedrijven. Het businessplan lag zelfs al twee jaar in de kast. Dat schreef hij met de gedachte rond zijn 45e hiermee aan de slag te gaan. “Tegen die tijd verwachtte ik toch wat grijze tinten op mijn bakkebaarden te hebben”, vertelt hij. “Kenmerkend voor wat senioriteit.” Maar afgelopen september al viel het kwartje. Waarom zou hij nog wachten zijn droom na te jagen? “Thuis gekomen zei ik tegen mij vrouw: ik ben eruit, ik ga nu voor mijzelf beginnen als coach en wacht niet tot mijn 45ste.” De dag erop diende hij zijn ontslag in.

Opzetten
De maanden daarop was het flink aanpoten. Tot eind november bleef Van den Dool aan de slag binnen het familiebedrijf. Daarnaast werkte hij samen met zijn vrouw Elle aan de opzet van zijn eigen zaak. “Tot diep in de nacht”, bekent hij. “Maar ik kreeg zelfs energie van het opstellen van de algemene voorwaarden.” Kritische kennissen kregen het plan voor de voeten en werden gevraagd om feedback. Het plan werd verder uitgekristalliseerd en in december 2015 konden de visitekaartjes voor het nieuwe bedrijf Actreevate naar de drukker.

Familiebedrijven
Sinds dit jaar is Van den Dool dus officieel actief als coach en trainer. Hij richt zich specifiek en exclusief op familiebedrijven. Door zijn jarenlange ervaring in het eigen familiebedrijf is hij goed bekend met het vlak waar privé en zakelijk nauwelijks onderscheid meer kennen. “Patronen en rollen kunnen de bedrijfsvoering dan enerzijds versterken, maar ook juist verstoren. Het verbinden van de economische en psychologische zaken is met name in familiebedrijven een enorme uitdaging.” Hij merkt dat hij zich bovendien goed kan inleven in de situatie waarin klanten zich bevinden. Maar het draait niet alleen om ervaring: ook zijn opleidingen –  Sociaal Pedagogisch Werker, Master in Bedrijfskunde en de Profile Dynamics Training – dragen daaraan bij. Het komende jaar komt daar Toegepaste Psychologie bij. “Juist vanuit theoretische kennis kun je zaken en emoties aan elkaar verbinden en elkaar laten versterken.”

Individueel en collectief
Van den Dool is zowel actief met individuele coaching als met familiecoaching. “Als ondernemers zich afvragen of ze hun vader wel willen opvolgen”, geeft hij als voorbeeld. “Maar ook hoe je meer bezieling in je bedrijf kunt krijgen.” Ook begeleidt hij bij overdrachten en bij family governance. Het slaat aan: Sinds de start in januari heeft hij vier projecten op kunnen schrijven. En dat voelt best lekker, bekent hij. “Sowieso om je kennis, passie en professionaliteit in te kunnen zetten om anderen verder te helpen.” Maar ook omdat het best spannend is als zelfstandige. Dat is toch anders dan in een familiebedrijf. “Dat is wel bijzonder om te zien. Ik merkte wat voor netwerk ik had opgebouwd, maar ook dat ik met Actreevate nog helemaal geen naam heb in de markt. Het is echt weer opbouwen vanaf nul. Nu blijkt dat mijn directe manier van werken gewaardeerd wordt – en effectief blijkt.”

2016-11-16T11:27:51+00:00